joi, 31 decembrie 2015

SOARELE STRALUCESTE UNEORI IN INIMA NOASTRA





Inima mea apartine celor pe care doresc atat de mult sa-i ajut!




             


       Un tanar hunedorean mi-a “soptit”, intr-una din zilele acestea, cateva vorbe, idei si pareri emotionante venite din inima lui mare, despre campania ce are loc de ceva timp in Deva, numita “Premiantii fara premii”. O festivitate ce se tine la initiativa unor oameni sufletisti care si-au propus nu sa ofere premii, ci sa faca cunoscute sau recunoscute adevaratele valori romanesti, in fata si de catre publicul larg.

      M-au patruns cuvintele lui, demonstrandu-mi un lucru pe care credeam ca-l pierduseram noi, oamenii acestor locuri, si anume aprecierea valorii, adevarata valoare care, contrar vicisitudinilor, dar prin iubirea divina, nu s-a pierdut, ci a ramas marturie pentru sufletul bogat al acestui popor; acea valoare ce se imbogateste continuu prin initiativele stralucite si talentul de necontestat al unor oameni simpli, necunoscuti de publicul larg, sau a unor personalitati cunoscute, impinse, intr-un anumit moment al tranzitiei noastre, catre o zona a uitarii si a nerecunoasterii in fata non-valorii.
Este un subiect de suflet care merita toata atentia si care va fi prezentat la timpul sau.

    “M-am tot intrebat ce inseamna pentru mine campania “Premiantii fara premii” la care am reactionat pozitiv, din instinct - fara sa stau pe ganduri - inca de la aflarea primelor vesti despre ea. Dar de ce sa o numim pompos “campanie”, aceasta fiind de fapt o actiune la care pune umarul, mintea si sufletul o mana de oameni, pentru recunoasterea adevaratelor valori romanesti.
…..Particip si ajut de cate ori pot, dar de fiecare data cu zambetul pe buze si cu sufletul deschis…am puterea sa cred ca interventia sau prezenta mea acolo pune umarul la redescoperirea adevaratelor valori si ca fiecare om prezent la aceasta actiune ajuta cate putin ca generatia de maine sa poata avea adevarate modele de la care sa invete ce inseamna calitate, cinste, spirit civic, respect, daruire, patriotism, normalitate, spirit de voluntariat.

.. “Premiantii fara premii” inseamna pentru mine trezirea din starea de amorteala a societatii si revenierea ei incet, dar sigur, spre normalitate!...
Se pare ca, incepand cu Hunedoara, oamenii buni nu stau degeaba si, pentru asta, ma inclin in fata tuturor!”/ A. Marius, Asociatia Free Bikers Hunedoara

      Este de apreciat faptul ca talentul, compasiunea, daruirea fara rezerve, sunt atribute care-i caracterizeaza pe cei ce reprezinta viitorul oricarei natiuni, tinerii. Iar acest fel de tineri, oameni simpli, prin inima lor mare, sunt speranta vindecarii “ranilor” ce caracterizeaza societatea. Este cu atat mai mult de apreciat implicarea lor in acte de caritate, de ajutorare a celor nevoiasi, de renuntare la confortul orasului pentru a preda sau pentru a oferi consultatie medicala in mediul satesc. Este vorba aici de calitatea si valoarea intrinseca a sufletului uman, despre neconditionare in realizarea unor fapte care ajuta, indiscutabil, la ridicarea calitatii vietii unor copii, tineri, batrini uitati undeva, in mediul lor, de cei responsabili.

       Cei care, prin voluntariat, desfasoara de ani buni de zile, neconditionat, actiuni umanitare, ridicand astfel valoarea umana pe o alta treapta, pot fi considerati a-si merita locul printre “premiantii fara premii”.

      Anul acesta, de Craciun, un astfel de exemplu de angajare si daruire, a fost oferit de cativa tineri care au participat la campania umanitara “AJUTA SATUL”, editia 8.
Energia specifica varstei a ajutat “Renii pe motoare sa ajunga in Apuseni”, le-a sustinut actiunile caritabile si le-a ilustrat  deosebitele calitati sufletesti.
Spiritul intreprinzator, de buni organizatori, le-a permis sa stranga din timp, prin donatii, diferite bunuri, alimente, bani, haine, jucarii, rechizite, obiecte de uz casnic, pentru a fi daruite familiilor, copiilor si altor persoane nevoiase de la sate.
Acesti tineri altruisti ce fac parte din Asociatia “Free Bikers Hunedoara”, Liga Studentilor Hunedoara, Club moto “Turbat Cats”, Crucea Rosie- Filiala Hunedoara, alaturi de multi alti prieteni si oameni simpli care au facut donatii, au manifestat prin actiunile  lor, implicare deosebita in munca de caritate, empatie profunda fata de cei aflati in suferinta, fata de cei ce nu au pe nimeni sa-i ajute, fata de copiii sarmani care nu au nici macar speranta unei jucarii, fata de familiile nevoiase pentru care magia mult dorita a Craciunului nu exista.

      Bucuria sarbatorilor a fost daruita astfel, cu multa dragoste, familiei nevoiase din satul Poganesti, cu ambii parinti operati de cancer si 9 copii (cadoul special pentru ei, a fost un Ghita rotofei); celor 16 familii din satul Cainelu de Jos – comuna Soimus; celor 2 familii din satul Valea Mare de Cris; baietelului de 7 ani crescut de bunici din zona sanatoriului, oras Brad; celor 11 familii cu multi copii care traiesc in case improvizate, din satul Ohaba Sibisel – comuna Raul de Mori. Iar lui nea Teleu, batranelul de 80 de ani, singurul locuitor al catunului Copilet situat la 3 km de satul Muncelul Mare, Mosul i-a promis anul trecut, cu lacrimi in barba, ca isi va trimite spiridusii sa ii repare acoperisul si tavanul locuintei, pentru ca ploaia sa nu-si mai gaseasca loc bun de a intra in casa. Acesti spiridusi sufletisti insa, s-au intrecut pe ei insisi (ca de-aia sunt spiridusi nastrusnici!) si, din proprie initiativa, i-au cumparat si o soba, au instalat-o, i-au facut ordine mare prin casa, i-au spart toate lemnele de foc, i-au adus lumina in locuinta modesta. In iarna asta, lui mos Teleu nu ii va mai fi frica de intuneric si frig!   
    
                                

“Vreau sa vad lumea prin ochii copiilor. Sa ii inteleg. Sa le inteleg bucuria, rasetele si lucrurile care ii ranesc.”/ Michael Jackson


Vreau sa le vad in ochi stralucirea, multumirea, comuniunea sufleteasca, sa simt acea lumina calda si binefacatoare venita din adancul fiintei lor nevinovate, lumina numita dragoste nedisimulata.












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.