duminică, 27 iunie 2021

Michael Jackson – ALL IN YOUR NAME

 


“Lasa-ti lumina pe o scena goala,
Si vom sti cu totii ca s-a terminat…”
 




TOTUL IN NUMELE TAU

Eu am o misiune in prezent
Povestea este in desfasurare
Ceea ce v-au spus inteleptii e deja stiut
Ca o femeie si un barbat
Ar trebui sa urmeze un plan
Si vom afla cat de sus ne putem inalta
 
Exista o singura religie
O singura familie a iubirii
Noi toti ranim copiii
In timp ce Dumnezeu plange in Cer
Si daruind, nu luand
Cu inimile larg deschise
Si se pare ca ne prabusim
Si ardem ca o flacara
Oricare e motivul pe care-l pretind

Deci, ce inseamna viata mea
Daca nu cred
Ca exista cineva sa ma vegheze
Sa-mi insoteasca visele
Primesc toate sansele, ca cei care au curaj
Si ce se intampla cu lumea noastra?
Ce se alege de ea
Cand raul este facut
Si tu ai rezistat si ai spus ‘nu’ si te-ai ridicat
 
Numai Dumnezeu stie
Ca totul este in joc
Totul este in numele tau
Du-ma pana la portile paradisului
Toate sunt la fel
Totul este in numele tau

Priveste Raiul
Apare un inger
Sa ne iubeasca si sa ne protejeze
Prin toate lacrimile noastre.
Si poarta catre pace
Sta larg deschisa
Dar se pare ca ne prabusim
Si ardem ca o flacara
Oricare e motivul pe care-l pretind

Deci, ce inseamna viata mea
Daca nu cred
Ca exista cineva sa ma vegheze
Sa-mi insoteasca visele
Primesc toate sansele, ca cei ce indraznesc
Si unde este pacea
Pe care o cautam?
Sub umbrele razboiului
Putem rezista si sa ne ridicam si sa spunem ‘nu’?

Numai Dumnezeu stie
Ca totul este in joc
Totul este in numele tau
Urmeaza-ma pana la portile paradisului
Toate sunt la fel
Totul este in numele tau


Rosteste cuvantul si voi fi acolo
Sa te iubesc si sa te inteleg
Lasa lumina pe o scena goala
Si vom sti cu totii ca s-a terminat

S-a terminat

Atunci vom sti cu totii

Ca s-a terminat
Vedeti ca s-a terminat


Dar sufletul ramane

Totul este in joc
Totul este in numele tau
Insoteste-ma prin portile paradisului
Este la fel
Totul este in joc
Totul este in numele tau


"Michael si cu mine ne-am apreciat foarte mult ca prieteni”, spunea Barry Gibb (alaturi de care Michael a compus si inregistrat piesa) “pur si simplu asa a fost. Amindoi am gravitat catre acelasi gen de muzica, pretuind atat de mult colaborarea dintre noi doi. Michael era una dintre persoanele cele mai agreabile cu care se putea conlucra. Cu cat ne cunosteam mai bine, cu atat ne veneau mai multe idei care, impletite, au concurat la realizarea piesei "All in your name”... Voi pastra cu deosebita grija aceasta experienta, pretuind-o mereu. "All in your name" este de fapt mesajul pe care Michael a vrut sa-l transmita fanilor sai din intreaga lume, pentru a le arata ca tot ceea ce a realizat a avut drept motivatie iubirea pura pentru ei si pentru muzica. Sper si ma rog ca toata lumea sa auda acest mesaj..."

Totul a fost pentru ei si in numele Lui. Parcurcand nebanuitele trepte spre inaltarea spirituala, ceea ce face un om cu el insusi este darul lui catre Dumnezeu. Iar darul lui Michael a fost imens. Rolul pe care si l-a asumat, a fost constietizat din momentul in care a ales “oglinda” care sa il reprezinte, primind astfel cheia propriei constiinte. 

“Ce inseamna viata mea, daca eu nu cred ca exista cineva, care sa ma vegheze si sa-mi insoteasca visele. Totul este in joc. Totul este in Numele Tau”. Este laitmotivul acestui cantec care, prin profunzimea mesajului transmis, dar si prin interpretarea oferita de cei doi mari artisti sacri, Michael Jackson si Barry Gibb, patrunde in fiecare celula a fiintei noastre, lasandu-ne la fel de inmarmuriti si astazi ca si in ziua lansarii. Pentru ca, ceea ce l-a caracterizat pe acest om mai mult, in afara prestatiilor artistice inegalabile, au fost actele umanitare, actiunile sale caritabile despre care nu s-a scris prea mult in presa, aceasta fiind prea ocupata cu alt gen de articole si actiuni. 



Tot ce s-a facut, s-a facut in numele lui Dumnezeu si pentru oameni. Totul a fost facut cu scopul altruist de a face bine, de a ajuta dezinteresat copiii care au beneficiat astfel, prin sumele donate, de asistenta sociala, asistenta medicala, burse scolare, programe familiale de educare impotriva consumului de droguri si alcool. Nu s-a scris prea mult nici despre utilarea unor spitale cu paturi si aparatura medicala performanta, despre donatiile care au constat in sume importante de bani, alimente, imbracaminte si alte obiecte necesare pentru familiile care au suferit pagube insemnate in urma razboaielor, calamitatilor, incendiilor sau pentru familile si copiii din anumite parti ale Africii, care au suferit timp indelungat de foamete si lipsa de medicamente. Nu s-a amintit despre cate vieti au fost salvate sau cate suflete suferinde au fost alinate doar prin prezenta sa binefacatoare, copilareasca, plina de seninatate, prin puterea de a darui dezinteresat iubire tuturor celor cu care a venit in contact.

Nu este greu de vazut care i-a fost menirea, pentru ce rol s-a nascut pe acest Pamant. Acesta a fost planul lui Dumnezeu, ca in aceasta lume complicata, dar si frumoasa, el sa lupte in felul sau unic, pentru alinarea unor suferinte, pentru protejarea copiilor. Mesajele cantecelor nu au contenit sa promoveze pacea, iubirea, incetarea razboaielor, incetarea luptelor si crimelor stradale, a crimelor infaptuite asupra copiilor din scoli, diminuarea distrugerilor facute in mod sistematic de om naturii. A militat neincetat pentru vindecarea planetei noastre. A fost constient ca ceea ce daruieste din inima, cu credinta sfanta in Dumnezeu, nu se masoara in bani, ci in ajutor, iubire si intelegere, oferite fara rezerve celor care au nevoie de ele. 

Cum sa nu fie pretuita forta unui om care si-a infruntat destinul (pana cand zambetul lui s-a transformat in tristete!), forta omului constient de nevinovatia sa, de valoarea sa umana si spirituala, de menirea sa? Asemenea oameni au intr-adevar o lumina alba in jurul lor, care trancende… 

“Exista o singura religie... O singura familie: a iubirii”… Asemenea oameni inteleg, prin natura lor, insemnatatea cuvantului biblic “A fi iubit pretuieste mai mult decat argintul si aurul.” Fara aceasta intelepciune, progresul nu valoreaza nimic. Din contra, intra pe mainile celor care il folosesc in scopul degradarii rasei umane, distrugerii iremediabile a mediului, disparitiei unor specii si aparitiei unor boli cumplite care nu inceteaza sa secere omenirea.

 

 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.