sâmbătă, 30 noiembrie 2019

Michael Jackson – DANCING THE DREAM





Priveste, invata, iubeste!...









“Am scris o carte numita Dancing the Dream. Este mai autobiografica decat Moonwalk. Nu este plina de atata barfa si scandal si de tot gunoiul acela pe care oamenii il scriu, prin urmare nu cred ca oamenii i-au acordat prea multa atentie, dar ea a venit din inima mea. Este cu eseuri, ganduri si lucruri la care am meditat in timpul turneului.”/ Michael Jackson



In introducerea acestei carti deosebite inchinate mamei sale, Katherine si lui Deepak Chopra, un cuvant emotionant despre autor il are buna sa prietena, actrita Elizabeth Taylor.

“Numele lui Michael Jackson ma poarta cu gandul la inteligenta, stele orbitoare, lasere si emotii profunde. Il ador pe Michael. Cred ca el este unul dintre cele mai mari staruri ale lumii si, de asemenea, il consider unul dintre cei mai talentati creatori de muzica pe care i-a avut aceasta lume. Dar, ceea ce il face pe Michael special este faptul ca toate realizarile sale, toate premiile si distinctiile primite, nu i-au afectat sensibilitatea si nici preocuparea pentru binele celorlalti si nu au alterat cu nimic grija si dragostea adanca manifestate fata de familie si prieteni, dar in special fata de copiii din lumea intreaga.

Michael este ca o sugativa, deoarece tot timpul incearca sa invete ceva nou. Este intr-atat de inteligent, incat alarmeaza uneori prin stralucirea sa. Este tot timpul curios, cautand sa invete de la oameni care si-au depasit limitele si care au supravietuit. Fara indoiala, el nu apartine acestei planete. Este plin de emotii profunde care creeaza omul neobisnuit, special, inocent, copilaros, intelept care este Michael Jackson.

Cred ca Michael face apel la copilul din noi toti si cred ca are acea calitate a inocentei pe care ne-am dorit-o dintotdeauna sau pe care am fi dorit sa nu o pierdem niciodata. Are una dintre cele mai patrunzatoare minti, este inteligent si smecher. S-ar putea sa surprinda acest ultim termen, pentru ca implica o anumita doza de nesinceritate. Nu este insa cazul lui – Michael este unul dintre cei mai lipsiti de viclenie oameni pe care i-am intalnit vreodata. El este onestitatea personificata.

Este dureros de sincer si vulnerabil si, din acest punct de vedere, risca sa sufere foarte mult. Daruieste atat de mult, ca uneori uita sa-si protejeze inima, acel minunat nucleu launtric – care este de fapt esenta lui. Asta iubesc eu la el atat de mult si asta ii face pe oameni sa se identifice cu el. Michael Jackson este iubit de oameni de toate varstele, este o forta incredibila, cu o capacitate de lucru incredibila. In arta muzicii, el este un real competitor pentru calitatea productiei muzicale, un avangardist pentru standardele inalte ale divertismentului.

Ce este un geniu? Ce este o legenda vie? Ce este un megastar? Michael Jackson care le intruchipeaza pe toate acestea. Si in clipa in care crezi ca ai ajuns sa-l cunosti, te va surprinde inca odata. Cred ca este unul dintre cele mai minunate suflete de pe aceasta planeta si, din punctul meu de vedere, el este adevaratul rege al muzicii Pop, Rock si Soul.”


“Cartea <Dancing the Dream> este conceptia personala, provocatoare, halucinant de atragatoare a unui om, despre lumea ce ne inconjoara si despre universul interior al fiecaruia dintre noi. Daca proza si poezia lui s-au axat pe creativitate, pe oamenii care l-au inconjurat, sau pe situatia foarte dificila a nobilului elefant, toate preocuparile si toate observatiile sale au ilustrat convingerile in care a crezut, iubirea si credinta fiind piatra de temelie pentru o viata traita cum se cuvine… Aceasta carte este una pe care trebuie sa o aiba absolut toti fanii acestui incredibil, inspirational om care a murit asa cum trait - Dansandu-si Visul”

Sunt cateva ganduri cuprinse pe coperta cartii “Dancing the Dream” ale carei poeme si eseuri reflecta cum nu se poate mai bine personalitatea lui Michael Jackson, dorinta sa de a transforma lumea intr-un loc mai bun.

Cu mult mai profunde decat cantecele sale, sunt poeziile si reflectiile care ne conduc in tainele genezei si ale energiei cosmice, ale infinitatii timpului si nemarginirii spatiului, ale lumii noastre interioare si exterioare redescoperite in si prin noi insine, in universul posibilitatilor descoperite prin cunoastere de sine, al fenomenelor de interdependenta dintre Creatie si Creator, dintre Mintea Umana si vastul Ocean al Constiintei, ca si parti ale aceluiasi Intreg. Artistul isi demonstreaza inca o data talentul in exprimarea celor mai puternice, adanci emotii. Trairile noastre interioare se identifica, astfel, cu ale sale. In fiecare moment, simtim cum fiecare gand si fiecare particula a fiintei sale vibreaza la unison cu subiectul. In ciuda tuturor, el este cel care crede ca lumea poate fi vindecata de rautate, egoism, egocentrism, lacomie si nepasare. Dar, mai presus de toate, el este cel care crede cu putere in Iubire, in forta ei vindecatoare, in legatura profunda care ar trebui pastrata intre Fiinta Umana si Natura Mama, dand sens acestei conexiuni divine si atragand atentia asupra problemelor care nu sunt inafara, ci inauntrul nostru.

Fiecare lucrare a sa, fiecare mesaj are un puternic impact emotional. In istoria nobilului elefant se intrezareste istoria propriei sale vieti, a propriilor lui aspiratii, a demnitatii cu care a rezistat in fata celor ce au vrut sa ii striveasca talentul, personalitatea, caracterul profund uman, vointa de a fi el insusi un mesager al nonviolentei, al unitatii in realizarea idealurilor de pace, dand prin acest fapt, un exemplu umanitatii.

Pornind de la ideea ca noi, impreuna cu tot ceea ce exista in jurul nostru, suntem parte a intregului Univers, ca avem nevoie unii de altii si fiecaruia dintre noi bunul Dumnezeu i-a dat o utilitate bine definita, el a incercat sa dea o noua dimensiune ideii de mentinere a echilibrului natural, ideii de a trai in armonie cu noi insine si cu tot ce ne inconjoara, de a trai o viata constienta folosind cu responsabilitate si discernamant liberul arbitru.

“Dancing the Dream” este ca o Lumina ce ne calauzeste in adancuri pe care altfel nu le-am putea patrunde. E Vesnica Cautare a acelui ceva din noi, regasit poate in aspiratiile si viziunile sale sau poate in frumusetea bucuriei de a exista si de a crea, din nou si din nou, cicluri fara sfarsit si de a darui, de fiecare data, o parte din noi infinitatii Timpului.











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.