miercuri, 1 iunie 2016

VIBRATIA DIVINA




Iubirea este puterea data de Dumnezeu pentru a trece peste limite.





Iubirea este cea mai inalta vibratie din Univers. Cand il iubesti dezinteresat pe cel de langa tine, cand faci totul cu dragoste si daruire, cand te abandonezi starii de extaz in fata frumusetii inegalabile a creatiei divine, vibratia proprie inaltata transcende barierele influentand in bine lumea...








DUMNEZEU
Michael Jackson/  ‘’Dancing the Dream’’




      ‘’Este curios ca Dumnezeu nu se supara sa fie exprimat de toate religiile, in timp ce oamenii se agata inca de ideea ca numai calea lor este singura cale dreapta. Orice vei incerca sa spui despre subiectul Dumnezeu, cineva se va ofensa chiar daca vei spune ca iubirea fiecaruia pentru Dumnezeu e sincera...

Pentru mine forma pe care o ia Dumnezeu nu este atat de importanta.Ceea ce este important este esenta. Cantecele si dansurile mele sunt proiectia Lui careia eu ii dau forma. Eu pot crea numai forma. EL adauga farmecul. Noaptea, cand priveam cerul instelat, stelele imi pareau atat de aproape de parca le desenase bunica pentru mine..."Cata bogatie, cata maretie", gandeam...

Si in acel moment l-am perceput pe Dumnezeu in creatia Sa. Puteam acum sa-l vad in splendoarea curcubeului de pe cer, in gratia unei gazele traversand preria, in adevarul unui sarut parintesc. Insa, pentru mine cel mai pretios contact cu Dumnezeu nu are forma. Inchid ochii, privesc in mine insumi si ma cufund intr-o tacere suava. Infinitatea creatiei lui Dumnezeu ma invaluie. Si devenim...UNA”

"... Cred ca toata arta are ca scop final uniunea dintre material si spiritual, uman si divin. Si cred ca tocmai acesta este motivul existentei artei si motivul a tot ceea ce fac eu. Si ma simt norocos in a fi acel instrument prin care curge muzica. In adancul meu simt ca lumea in care traim este intr-adevar o mare, uriasa, monumentala orchestra simfonica. Cred ca in forma sa primordiala, toata creatia este un sunet, si ca acest sunet nu e pur si simplu la intamplare, ci este muzica ei".  


     Unul dintre cele mai pretioase daruri primite de la Dumnezeu este sufletul de copil. In el se oglindeste Lumina Lui! In sufletul nostru de copil, forma pe care o ia Dumnezeu este cea a adevarului si iubirii, a pacii interioare, a respectului pentru demnitatea umana, a compasiunii fata de cei in nevoi...

Sa crezi in prezenta-i binefacatoare, inseamna sa-i privesti intreaga magnifica creatie ca pe o grandioasa opera a universului caruia ii apartinem. Inseamna sa te increzi fara frica cu inima unui copil, sa plangi lacrimile bucuriei depline pentru fiecare clipa traita in pace, sa primesti miracolele cu sensibilitatea si puritatea unui copil, sa iti tresalte inima de bucurie cand simti mirosul de pamant reavan si fan proastpat cosit, cand padurea te cheama cu freamatul ei, atunci cand asculti fascinat in noptile tarzii de vara cantul fara de egal al privighetorii, sa te topesti cand luna iti mangaie suava fata, cand soarele te intampina cu veselie in zori de zi... Sa multumesti recunoscator, in fiecare clipa, pentru ca existi. Bunatatea, cuvantul bun, mangaietor, cuvantul care iti da aripi sa zbori si vindeca sufletul greu incercat, reprezinta legatura omului cu divinitatea. Inocenta, increderea, iubirea angelica a celui ce are suflet de copil, e legatura lui cu divinitatea.

      Prezenta lui Dumnezeu o simt in toate minunatiile acestei lumi, ca si in minunatiile intregului univers. Aceasta prezenta impersonala, nu personala, cuprinde totul. O simt in iubire, o simt in lumina, o simt in iertare. O simt in ochii copiilor si in speranta. Credinta in bunatatea Lui m-au ridicat de fiecare data, dandu-mi putere sa merg mai departe. Si il iubesc cu atat mai mult cu cat El nu distruge niciodata, nu raneste niciodata, nu supara niciodata. Si il iubesc cu atat mai mult cu cat bunatatea, nu frica, este cea care ma face sa il urmez. Si nu ma tem, deoarece nu Dumnezeu este cel care pune la incercare, ci oamenii in numele lui. Si nu ma tem, deoarece simt pana in adancul fiintei mele magia fiecarei clipe traite in lumina, pentru ca iubesc miracolul fiecarei secunde traite in libertate... in libertatea de a alege.

     Iisus este cel care ne-a deschis mintea si inima asupra acestui incontestabil adevar. El ne-a revelat marele adevar al bunatatii lui Dumnezeu care trebuie iubit fara teama. Iisus ne-a aratat ca iubirea este darul cel mai de pret daruit de Dumnezeu, omului. Este puterea de a trece peste limite. Iisus ne-a aratat cat de mult suntem noi in inima Tatalui si cat de mult este El in inima noastra. Dumnezeu traieste in fiinta noastra intima chemand sa constientizam prezenta Sa plina de iubire atat in universul nostru interior, cat si in cel exterior. Cand il regasim, harul Sau emana o lumina blanda, linistitoare, ce ne alina suferinta adanca prin care trecem, reda speranta in momentele intunecate, aduce pacea interioara.

Exista inca dragoste si credinta in Dumnezeu...
Dumnezeu iubeste lumea, prin tine si prin mine....
Mai avem paduri si munti si campii intregi cu flori multicolore de-o frumusete ireala, care ne surprind prin miracolul si misterul lor. Putem inca tresari incantati la aparitia sveltei caprioare din frunzisul padurilor, la saltul jucaus si prietenos al delfinilor, la dansul minunat al fluturilor, la zumzaitul fericit al albinelor harnice. Ne mai putem incalzi, inca fericiti, la lumina binefacatoare si blanda a soarelui. Mai putem sta, inca descatusati, in bataia stropilor calzi ai ploilor de vara...

Ne putem bucura de gingasia si lumina copiilor nostri al caror suras se topeste in adancul inimilor noastre. Inca le mai putem intoarce, cu inima deschisa, surasul necunoscutilor care ne zambesc trecand linistiti pe strada. Simtim inca prietenia sincera, simpla si dezinteresata a celor pe care ii putem considera prieteni. Inca ne mai putem bucura de existenta celor care nu pot renunta la cauza dreapta pentru care lupta! Mai sunt oameni adevarati care fac ca justitia sa fie dreapta, mai sunt oameni valorosi care merita si chiar ajung in varf. Sunt din ce in ce mai multi aceia care cred ca faradelegile parintilor nu trebuie si nu sunt platite de copii.

Mai sunt inimi carora le pasa de durerea adanca si nevoile celorlalti, de atata suferinta si nedreptate cata exista in lume. Mai sunt inca multi cei care isi dau mana pentru a le transmite celorlalti iubirea lor simpla, care mai au credinta in Dumnezeu, in minunatiile creatiei intalnite la tot pasul si in inima noastra. Mai sunt multi cei pentru care nici un efort nu este indeajuns in a condamna razboiul sau oricare alte acte de violenta si intoleranta fata de ceilalti semeni.
Suntem bogati cat inca mai avem credinta in Dumnezeu, cat inca mai avem toate aceste daruri de nepretuit, de neegalat, toate aceste sentimente curate de care sa ne bucuram in liniste si pentru care merita sa luptam.

Prezenta divinitatii in tot ce exista ne invita la tot pasul, ne invita in fiecare moment sa ii descoperim misterul si intelepciunea profunda pe timpul clipelor noastre de extaz petrecute in fata miracolului naturii si al vietii. Indeamna ca, in momentele de durere, la fel ca si in cele de emotie sau bucurie puternica, sa atingem, sa gustam, sa simtim calea inspre inima lui Dumnezeu.

Acesta este adevaratul templu de pace din interiorul fiecaruia dintre noi.
Acesta este adevaratul templu in care salasuieste El.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.