sâmbătă, 25 iunie 2016

SMILE & LOVE



Zambeste!...  Iubeste!



“Cand viata este perceputa ca divina, tuturor le cresc aripi”



"Zambeste, chiar daca inima te doare
Zambeste chiar daca inima ta plange
Cand norii sunt pe cer, te vei descurca
Daca dincolo de frica si tristete, zambesti.
Zambeste si poate maine
Vei descoperi ca viata inca merita traita
Daca pur si simplu zambesti...

Lumineaza-ti fata de bucurie
Ascunde orice urma de tristete
Desi o lacrima poate fi atat de aproape
Acesta este momentul sa continui sa incerci
Zambeste, la ce foloseste plansul
Vei descoperi ca viata inca merita efort
Daca pur si simplu zambesti


Chiar daca inima te doare
Zambeste chiar daca ea se frange
Cand norii sunt pe cer, te vei descurca
Daca dincolo de frica si tristete, zambesti.
Zambeste si poate maine
Vei descoperi ca viata inca merita traita
Daca pur si simplu zambesti


Acesta este momentul sa continui sa incerci
Zambeste, la ce foloseste plansul
Vei descoperi ca viata inca merita traita
Daca pur si simplu zambesti."

 

Zambeste!
Priveste cerul instelat si zambeste!...
Cerul este la fel de instelat pentru fiecare dintre noi. Cu cat intunericul din jur este mai adanc, cu atat stelele stralucesc mai tare, cu atat mai mult splendoarea si diversitatea lor se arata in toata maretia ei. Sunt stele care se nasc, sunt stele care mor, sunt stele a caror stralucire poate fi vazuta in toata splendoarea ei, sunt stele a caror lumina abia daca mai palpaie, sunt stele a caror stralucire a apus demult. Pentru noi toti, ele sunt undeva, intr-o continua miscare, raspandite in infinitatea Universului.
 

Dincolo de tristete… zambeste si iubeste!
Exista insa nenumarate stele a caror stralucire o regasim, mai devreme sau mai tarziu, in universul nostru interior. Fii mereu cu zambetul pe buze! Zambetul este oglinda unui suflet deschis. Lumina lui atesta faptul ca, in adancul nostru, nu uitam sa stralucim in clipele noastre cele mai grele, ca stelele exista in forul nostru interior indiferent de intunericul care uneori le inconjoara. Sa invatam sa pastram vie lumina interioara, ca pe un scut, impotriva intunericului care umbreste uneori mintea umana. Sa invatam sa zambim. In zambetul nostru este ascunsa speranta: indiferent de greutati, viata merita traita.

“Imi voi cauta steaua pana o voi gasi. Este ascunsa in sertarul inocentei, infasurata in esarfa minunilor.”

Deschide-ti larg bratele catre Cer si umple-ti sufletul de Lumina divina, stelara.“Pleiada de stele” este “diversitatea” cu care divinitatea ne incanta ochiul si simtirea, aratandu-ne ca fiecare om are rolul lui bine definit si la fel de important in acest angrenaj sublim care este Viata. Sa nu uitam nici o clipa ca Cerul este la fel de instelat pentru noi toti!

Iubeste Cerul si zambeste!...
Iubirea este cel mai de pret dar pe care ni l-a dat Dumnezeu. Este hrana pentru suflet si sprijinul nostru in momentele cele mai grele. Iubirea este putere. Este puterea noastra de a ne depasi limitele, de a rezista in fata provocarilor. Iubirea este Lumina. Iubeste, pentru ca iubirea este singura care aduce in inima noastra speranta si energia de a rezista, de a ne ridica si a continua drumul. Ai incredere in tine si daruieste incredere. Ai lumina in tine si daruieste lumina. Ai iubire in tine si daruieste iubire celor din jur, spunandu-le cat de mult iti pasa de ei. Lasa orgoliile si sentimentele marunte si spune-le cat de mult iti pasa de durerea sau bucuria lor.

“Trebuie sa tamaduim lumea noastra ranita. Haosul, disperarea, distrugerea fara sens pe care o vedem astazi, sunt rezultatul instrainarii oamenilor fata de semenii lor si fata de mediu.”

Iubeste prietenii si multumeste celor care iti sunt alaturi in momentele cele mai grele. Sunt atat de putini aceia!... Iubeste si zambeste copiilor, batranilor, celor care au nevoie de ajutor, iubeste tot ceea ce te inconjoara si arata ca iti pasa. Iubeste raurile si marile, copacii si florile, muntii si padurile, iubeste zilele insorite si zilele ploioase. Iubeste si protejeaza animalele si natura, bucurandu-te de lumina interioara a fiecaruia. Iubeste pe fiecare si pretuieste pe toti cei care iti sunt cu adevarat alaturi, fara a-i banui de rea credinta. Iubeste de dragul iubirii!... S-ar putea ca maine sa nu mai avem toate aceste minunatii...  Iubeste aici, dezinteresat!... Nimeni nu stie ce va fi dincolo!...


“Copiii imi arata in zambetele lor jucause, partea divina din fiecare om. Inocenta este simpla si increzatoare asemenea unui copil... In inocenta lor, copiii mici stiu sa fie lumina si iubire. Daca le permitem, ne pot invata sa ne percepem in acelasi fel.”

 

 












Citate si interpretare: Michael Jackson
Versuri: Charles Chaplin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.