marți, 30 iunie 2015

Michael Jackson - HE LOVED THE WORLD!



EL A IUBIT LUMEA!
…remember 25.06.2009…





       “,..We must learn to live and love each other before it’s too late. We have to stop! We have to stop the prejudice, we have to stop the hating, we have to stop living in fear of our own neighbours.  Together we can make a change of the world. Together we can help to stop racism. Together we can help to stop the prejudice. We can help the world live without fear. It’s our only hope, without hope we are lost." / M.J.J.
    "...Trebuie sa invatam sa traim si sa ne iubim pana nu e prea tarziu. Trebuie sa ne oprim! Trebuie sa oprim prejudiciul, trebuie sa oprim ura, trebuie sa incetam sa traim in frica cu proprii vecini. Impreuna putem face o schimbare in lume. Impreuna putem ajuta la oprirea rasismului. Impreuna putem ajuta la oprirea prejudiciului. Putem ajuta lumea sa traiasca fara frica. Este singura noastra speranta, fara speranta suntem pierduti." 

 



           
    “Prin munca sa, prin initiativele de sustinere si eforturile caritabile, Michael Jackson a ridicat constientizarea internationala si a sprijinit unele dintre cele mai complexe si atemporale probleme cu care se confrunta conditia umană. SIDA, cancerul, foametea, lipsa de adapost, violenta dintre bande, rasismul, totalitarismul, degradarea mediului, abuzul asupra copilului, incalcari ale drepturilor animalelor, restrictiile privind libertatea de exprimare si alte incalcari asupra libertatilor civile fundamentale sunt doar cateva dintre subiectele dificile abordate de Jackson prin folosirea puterii celebritatii sale. Intelegerea intuitiva a lui Michael Jackson privind problemele ce chinuiesc sistemul ecologic uman a fost stranie si neobisnuita pentru orice artist aproape de magnitudine sa.

        O analiza mai profunda a activitatii lui Michael Jackson releva un individ cu o preocupare arzatoare pentru imbunatatirea vietii persoanelor defavorizate si persecutate din intreaga lume. Pasiunea si verva cu care Michael Jackson sapa cu mainile in sol si prinde copacii in videoclipul sau pentru "Earth Song", o piesa patrunzatoare in care se adreseaza mediului si bunastarii animalelor, este o reflectare a unui lider al omenirii caruia ii pasa profund de problemele care sunt pentru el o provocare… Michael Jackson a vorbit cu voce tare impotriva oricaror forme de rasism si represiune si a incercat sa ne aprinda pasiunea pentru a preveni continuarea unor astfel de abuzuri, de neglijare si discriminare. Cum de ne lipseste chiar acum acest mesaj, cand este cu atat mai important pentru el sa fie absorbit in mintea publicului? Nu numai ca strigatele lui Michael Jackson de trezire continua sa fie ignorate, dar reputatia sa continua sa fie murdarita.

       Simbolul Jackson are puterea de a forta ceea ce ar putea fi o perioada dificila si incomoda de auto-reflectie publica. Ce progrese s-au facut cu privire la aspectele drepturilor umanitare si civile globale pe care Jackson le-a adus in lumina pentru mase? Ce ar trebui cu adevarat realizat in fiecare dintre aceste domenii pentru a face de fapt progrese in viitor? Acestea sunt intrebarile cruciale care trebuie avute in vedere in contextul mortii lui Michael Jackson. [...] Uneori este nevoie de o singura persoana, nu chiar de un lider politic sau spiritual, care iese in evidenta simbolic fata de restul societatii, pentru a face ca societatea sa reflecteze asupra principiilor pe care le urmeaza si a valorilor pe care le imbratiseaza. Jackson, de-a lungul vietii sale si dupa moartea sa, a fost ridiculizat si venerat, demonizat si laudat. [...] "

      "Contributiile sale in domeniul divertismentului sunt, fara indoiala profunde. Cu toate acestea, impactul sau cultural vast este cel care transcende cu adevarat barierele economice, sociale, politice, rasiale, religioase si generationale. Jackson s-a ridicat de la a fi un simplu interpret magic spre a deveni un umanitarist de importanta istorica. El a fost un mesager modern, un povestitor vizionar care a ridicat nivelul de constiinta pentru cetateni dincolo de granitele nationale. Acest nivel de contributie este ceea ce contractul social cere celor care sunt binecuvantati cu daruri naturale, putere si bogatie. Nu ar trebui oare ca noi sa imbratisam si sa sprijinim oamenii care sunt destinati pentru astfel de misiune in viata in loc sa-i batjocorim? Asa cum istoria progreseaza iar imaginea si munca lui Jackson sunt analizate in legatura cu desfasurarea evenimentelor umane, relevanta culturala semnificativa a personei lui va fi descoperita.

      Neîncetat mass-media a reactionat impotriva lui Michael Jackson de-a lungul carierei sale, iar acum dupa moarte este condusa de faptul ca Jackson, ca figura simbolica, ne obliga sa ne privim in oglinda, sa ne confruntam cu problemele dificile si uneori greu de rezolvat ale societatii noastre, dar si cu cele din noi insine pe care nu vrem sa le recunoastem. Cum indrazneste el sa faca asta? Jackson raspandeste genial lumina peste realizarile si esecurile civilizatiei în formele lor cele mai extreme. [...]

     Pur si simplu nu era de crezut ca cineva care actiona si arata ca el, ar putea fi gentil, sensibil, plin de compasiune si iubire. Care a fost motivatia in spatele a tot? Ce era în neregula cu el? Trebuia sa fie ceva stramb. Si daca motivatia lui Michael Jackson a fost pur si simplu aceea de a da speranta celor mai putin norocosi? Distrugerea fara sens a unei fiinte umane a fost doar pentru a satisface nesiguranta noastra si a potoli temerile noastre necunoscute si intelease gresit? [...] "

       Este incontestabil faptul ca celebritatea si averea imensa a lui Michael Jackson i-au permis sa se retraga din societatea de masa si sa observe lumea dintr-un punct de vedere privilegiat. Uneori insa, este nevoie de aceasta norocoasa, dar izolata pozitie pentru a fi in masura sa faci cele mai mici observatii unei societati viciate si sa produci in cele din urma cel mai eficient comentariu social prin arta. De-a lungul istoriei, munca si viata mai multor artisti a fost ridiculizata si batjocorita de public in timpul gloriei lor doar pentru a fi plasati postum in canonul celor mai buni. Fara indoiala ca Michael Jackson va acumula, in timp util, acelasi nivel de apreciere din partea criticilor ca artist si cel mai important, ca umanitarist.”











[Matt Semino, New York attorney and legal commentator; source: www.michaeljackson.com]

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.