joi, 1 octombrie 2020

Michael Jackson - TRUST

 


“Eu sunt Sinele primar, constiinta pura, nelimitata. Adanc, inauntrul meu, eu raman intotdeauna la fel…”






 INCREDEREA                                                                                          de Michael Jackson


In timp ce hraneam niste veverite in parc, am observat una mica care nu parea sa aiba incredere in mine. Cu toate ca celelalte s-au apropiat suficient incat sa manance din mana mea, ea s-a tinut la distanta. Am aruncat alta arahida in calea ei. Ea s-a ridicat, a apucat-o nerabdatoare si apoi a fugit. Urmatoarea data, cred ca a simtit frica mai putin, pentru ca s-a apropiat ceva mai mult. Si, cu cat se simtea mai sigura, cu atat avea mai multa incredere in mine. In cele din urma, s-a asezat chiar la picioarele mele, la fel de indrazneata ca orice veverita care vocifereaza pentru arahida urmatoare.

Asa este increderea - intotdeauna pare sa se reduca la increderea in tine insuti. Nu pot sa invinga altii frica pentru tine; trebuie sa o faci singur. Este greu, pentru ca indoiala si frica tin strans. Ne este frica sa nu fim respinsi, sa nu fim raniti inca o data. Mai bine pastram o distanta sigura. Credem ca separarea de ceilalti ne va proteja, dar nici asta nu functioneaza. Ne lasa sa ne simtim singuri si neiubiti. 

Increderea in tine insuti incepe prin a recunoaste ca este in regula sa te temi. Problema nu este sa simti aceasta frica, deoarece toata lumea este ingrijorata si nesigura uneori. Problema este ca tu nu esti suficient de onest ca sa iti admiti frica. Ori de cate ori imi accept propria indoiala si nesiguranta, sunt mai deschis fata de ceilalti oameni. Cu cat merg mai adanc in mine insumi, cu atat devin mai puternic, deoarece imi dau seama ca, in realitate, sinele meu este cu mult mai demn de luat in seama decat orice teama.

Acceptandu-te complet, increderea devine completa. Nu mai exista nicio separare intre oameni, pentru ca nu mai exista separare in interior. In spatiul in care odata traia frica, ii este permis iubirii sa creasca.

Dancing the Dream/ Trust/ Michael Jackson






 “Nu-ti fie teama! Tu stii cine esti. Esti mai mult decat ti-ai inchipuit vreodata”

 “Dincolo de tot ce s-a auzit, dincolo de tot ce s-a vazut, in miezul de fiintei tale este un loc infinit in care, nemarginit si pur, se afla embrionul divinitatii” 


Ai incredere in Sinele tau launtric! 

Nu risipi frumusetea si lumina care ti s-a daruit cu atata generozitate! Ai incredere in ceea ce este bun si sfant. Sadeste tu insuti increderea in mintea si sufletul tau si insufl-o cu neasemuita grija si celorlalti. Sub infinite forme de iubire, divinul iti va fi aproape mereu. 

De-alungul eonilor de timp, El a fost sprijinul tau. A fost caldura de care ai avut nevoie. A fost blandetea care ti-a alinat sufletul. Ti-a dat forta atunci cand a trebuit sa rezisti. Ti-a dat energie pentru a infrunta stihiile unor minti intunecate. A fost iubirea din care ti-ai hranit inima indurerata. A fost lumina care ti-a alungat spaimele copilariei. Ti-a dat puterea sa mergi mai departe si increderea ca “in realitate, sinele tau este cu mult mai demn de luat in seama decat orice teama.”

 







Versuri din Quantum Leaps, Heaven is Here, Are you Listening/  Michael Jackson

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.