sâmbătă, 29 aprilie 2017

SECRETUL TACUT AL VIETII






"Un poet renumit spunea odata: 'Cand vad copiii, inteleg ca Dumnezeu nu a renuntat inca la om’. Un poet din India a spus asta, iar numele lui este Tagore”/ M.J.






                                    FETITA INTELEAPTA
                      Michael Jackson/ Wise Little Girl/ Dancing the Dream      

"Cunosc o fetita inteleapta care nu poate sa mearga. Este blocata intr-un scaun cu rotile si ar putea sa-si petreaca tot restul vietii acolo deoarece medicii nu ii dau aproape nici o speranta de refacere a picioarelor paralizate. Atunci cand am intalnit-o pentru prima data pe fetita, zambetul ei m-a luminat cu fericirea exploziva. Cat de deschisa era! Neavand niciun sentiment de rusine, nu se auto-compatimea, nu cerea simpatie si nici ajutor personal. Se simtea complet nevinovata pentru ca nu putea sa mearga... ca un catelus care nu are nici o idee daca este corcitura sau campion al rasei.

Fetita nu analizase situatia in care se afla. Aceasta era intelepciunea ei.

Am vazut acelasi aspect intelept si la alti copii, acei copii pe care societatea ii considera "saraci" pentru ca nu au ce manca, bani, o locuinta sigura sau un organism sanatos. Din momentul in care ajung la o anumita varsta, multi dintre acesti copii inteleg exact cat de grava le este situatia. La fel ca adultii, ei isi privesc propriile vieti private de acea prima inocenta care este atat de pretioasa si rara. Incep prin a crede despre ei insisi ca trebuie sa se simta rau, ca asa este "drept".

Dar aceasta fetita inteleapta ce avea doar patru ani, plutea deasupra milei si rusinii ca o vrabie fara griji. Mi-a cuprins inima in mainile ei si a facut-o la fel de usoara ca puful de bumbac, asa incat mi-a fost imposibil pana sa si gandesc, "Ce lucru extraordinar!" Tot ceea ce am vazut a fost numai lumina si iubire. In inocenta lor, copilasii stiu ei insisi sa fie lumina si iubire. Daca le vom permite, ne pot invata sa ne vedem in acelasi fel.

O singura scanteie din privirea unei fetite contine aceleasi informatii pe care Natura le implanteaza in centrul oricarei forme de viata. Acesta este secretul tacut al vietii, nerostit in cuvinte. Ea pur si simplu stie! Cunoaste acea pace interioara si stie cum sa nu simta durerea. Ea stie ca pana cand si respiratia este un gest de recunostinta fata de Creator. Zambeste pentru ca este in viata, asteptand cu rabdare ca anii de intuneric si durere sa dispara ca prin farmec.

Vad ca aceste cunostinte se citesc din ce in ce mai mult in ochii tuturor copiilor, ceea ce ma face sa cred ca nevinovatia lor este intr-o continua crestere. Cred ca au de gand sa ne dezarmeze pe noi adultii si acest lucru este suficient pentru a dezarma lumea. Ei nu au niciun motiv sa strice mediul si astfel mediul va fi curatat fara conflicte.

O fetita inteleapta mi-a spus viitorul in momentul in care s-a uitat la mine, un viitor atat de plin de pace si multumire! Ma bucur si cred in ea mai mult decat in toti expertii. Asa cum lumina si iubirea ne alunga vina si rusinea, profetia ei trebuie sa se implineasca."


Este o poveste impresionanta despre “secretul tacut al vietii, nerostit in cuvinte”, despre puterea inocentei care da nastere la mii de miracole, facand din lumea noastra o lume mai buna, mai inteleapta, mai usor de suportat atunci cand pare a fi nedreapta. O poveste duioasa inspirata de singuratatea unui om, de dorinta sa imperioasa de a avea prieteni, poate de lipsa de comunicare afectiva dintre parinte si copilul sau, de candoarea si puritatea sufleteasca pe care orice copil o inspira omului cu sensibilitate. Cu atat mai mult, in lumea aparent diferita a celor ce sunt cu nevoi speciale, severitatea provocarilor pe care fiecare dizabilitate o prezinta este diferita, solicitand copiii in functie de personalitatea lor unica.

Insa, chiar si in fata durerii, a lipsei de speranta in ameliorare sau vindecare, inocenta copiilor fascineaza, transmite lumina si putere. Oglindita in privirile lor jucause, acea prima inocenta, pretioasa si rara, aduce cu ea magia unei lumi sincere, neimpovarata de sentimente meschine. Acelei lumi ii observi frumusetea, ii simti iubirea, ii primesti increderea… "Pentru mine, povestea Michael, inocenta copiilor reprezinta o sursa de creativitate infinita. Acesta este potentialul fiecarei fiinte umane… Puterea inocentei, a compasiunii, a luminii, este putere de la Dumnezeu“







Ea pur si simplu stie!
Cunoaste acea pace interioara si stie cum sa nu simta durerea.
Ea stie ca pana cand si respiratia este un gest de recunostinta fata de Creator.
Zambeste pentru ca este in viata, asteptand cu rabdare ca anii de intuneric si durere sa dispara ca prin farmec.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.